Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Rune knuste sin egen PC da enda en Windows-oppdatering ikke ville installeres

artikkelen fortsetter under annonsen

Data-frustrasjon til nye høyder

En sen januarkveld kommer Rune (28) hjem fra jobb. Han er sliten og telefonen er gått tom for strøm. Han har kjent på stresset hele dagen. Hver gang han har skrudd av eller på PCen på jobb, har det vært en Windows-oppdatering som har ligget med utropstegn på avslutt-tasten. Han vet ikke hva den gjør. En sikkerhetsoppdatering står det. han har brukt hele dagen på å restarte og kjørt Windows Update, men med samme resultat. Den samme oppdateringen ligger der. Han skulle gjerne ringt IT, men det er jo han som er IT i bedriften. Han kjenner at han er irritert og stresset.

Oppdatering på oppdatering

artikkelen fortsetter under annonsen

Han skal bare sjekke noe på sin egen hjemme-PC. Ikke noe viktig. Det står det om en oppdatering igjen. Han går inne på Windows Update og PCen står på 0% en evighet, før den plutselig kommer til 99% og oppretter et gjenopprettings-punkt. Så begynner det. Rødt skjold og beskjed om at en oppdatering er mislykket. En feilkode, men ingen feilkoder han finner i hjelpefila ligner på den han har fått.

WindowsUpdate_80073701 error

«Det oppstod en ukjent feil» sier Windows. Rune starter oppdateringen igjen. Han får feilmelding på feilmelding og skriker plutselig:
– FAAN!
– Der og da skulle jeg kanskje tatt en pause, men ønske om å få dette ferdig raskt ble det viktigste, forteller Rune; – Etter 15 minutter fikk jeg beskjed om å restarte PC`n, men når jeg så på nytt skulle logge meg inn fikk jeg beskjed om å oppdatere på nytt, forteller han. I dette momentet «klikker» det for Rune.

River og slår i stykker PC

I et voldsom raseriutbrudd over Windows-oppdateringens stadige feilmeldinger river og slår Rune PCen sin regelrett i stykker.
– Når irritasjonen hadde lagt seg noe var pc’n totalvraket og fullstendig ubrukelig, sier Rune. Han viser frem PCen, som nå kun er en haug med pc-komponenter.

Runes PC så temmelig skamfert ut etter hendelsen. Egne forsøk på reparasjon første ikke til noe godt resultat.

Krever ny PC fra Microsoft

Rune mener Windows-oppdateringen er så håpløs, at han nå vil søke erstatning for ødelagt pc hos Microsoft.
– Med så mye surr og frustrasjon mener jeg at Microsoft lett skal erstatte dette, sier han. De har derimot ikke svart på Runes anmodning og viser kun til det de kaller «generelle betingelser» for bruk av programvare. Hjelpesidene til Microsoft foreslår imidlertid at han må installere Windows hewlt på nytt.
– Det skjer ikke!, parerer Rune avslutningsvis.

En gladere Rune, en vanlig dag som IT-ansvarlig på jobben. – Utstyret her er kanskje ikke det aller nyeste …men det funker, forteller han.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse