Norges mest seriøse nyhetside

annonse

SISTE NYTT: Nå kan du bestille sykemelding uten å møte opp hos legen din!

artikkelen fortsetter under annonsen

«Topp løsning» sier sykemeldt kvinne (43 år)

Regjeringen har besluttet å redusere trykket for fastlegene ved å åpne en ny tjeneste der du kan bestille sykemelding uten å måtte møte opp hos legen din. «Dette er en løsning som skal basere seg på tillit om at pasienten faktisk er syk og ikke lurer seg unna jobben» sier Martin Mast Mesterud ved helsedepartementet.

Får sykemelding tilsendt på mail
Løsninger har påtvunget seg over tid da Norge er et av landene i verden som er mest syk. Spesielt norske kvinner er mye syke. «Vi ser at de fleste norske kvinner er oftere borte fra jobben grunnet sykdom enn stort sett alle andre kvinner i verden» sier Mast Mesterud. «Derfor er det viktig at vi nå forenkler prosessen for disse syke menneskene ved at de kun trenger en datamaskin eller en mobil for å hente ut en sykemelding» sier han.  På nettsiden hentdinsykemelding.no kan du bare fylle ut navn og hva som feiler deg og få tilsendt 14-30 dagers sykemelding på mail som du bare videresender til arbeidsgiveren din. «Det blir jo ikke enklere enn dette» skryter Mast Mesterud

artikkelen fortsetter under annonsen

Går automatisk også til NAV
Løsningen er lagt opp slik at den sykemeldte slipper å gjøre noe mer enn å registrere seg på nettsiden. «Det sendes automatisk opplysninger til NAV slik at man får utbetalt sykepenger uten maset med å sende inn inntektsopplysninger og annet byråkratisk vissvass» sier ansvarlig for utbetaling i NAV Martine Knugerud. Hun påpeker at utbetalingene til sykemeldte nordmenn sysselsetter flere tusen statsansatte. «Det er jo helt topp» sier hun. Regjeringen mener at det med denne løsningen blir pasienten som blir sjefen. «Det er jo pasienten selv som best kan vurdere om han eller hun kan jobbe. Det er jo ren logikk» sier en anonym kilde som sitter midt i regjeringen.

Kommer du til å benytte hentdinsykemelding.no ofte?

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse