Norges mest seriøse nyhetside

annonse

SISTE NYTT: Flere tilfeller av aggressive slanger i Norske toalett forrige uke. Slik unngår du slanger i do

En orm-epedemi er i ferd med å innta Norske toaletter og bad. Grunnet lave temperaturer i sommer har hoggorm, bueorm og stålorm trukket inn i norske kloakksystem i hele landet. Blokker og borettslag er spesielt utsatt sier eksperter. De advarer også mot eksotisk krypdyr som i stor grad de siste årene har blitt hentet inn over landegrensene som kjæledyr

artikkelen fortsetter under annonsen

Slange-sentralen melder om hundrevis av slanger i do i Norge

Flere tusen slanger i kloakksystemet
Drifts og kommunikasjonsansvarlig Otto R. Mathisen i Norges orm og slangeinstitutt er sjokkert over omfanget og forteller om de siste ukers arbeidsdager; «Vi får daglig inn flere henvendelser av skrikende husmødre som har fått et ubehagelig møte med det slimete og lydløse krypdyret» forteller han og fortsetter; «De fleste er jo relativt uvitende om hvordan slange de har i toalettet, men i visse tilfeller dreier det seg om hoggormer eller andre eksotiske giftslanger og da er det virkelig alvor» forklarer han.

Han viser bilder av typiske giftslanger han har besøkt bare de siste 4 dagene.

artikkelen fortsetter under annonsen
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 2008318boatoilet.jpg

Blokkleilighet i Oslo: Denne krabaten dukket opp i en blokkleilighet i Oslo lørdags morgen. Eieren rakk å bli bitt i rompa, men denne slangen var heldigvis ikke giftig og ble tatt med til mer passende omgivelser hos orm og slangesentralen i Oslo

Huggormer og snoker mest aggressive
«De verste tilfellene er uten tvil huggorm og svartsnok» forteller Mathisen og fortsetter. «Disse har et veldig jaktinstinkt og angriper toalettbesøkeren veldig plutselig og som regel etter at man har satt seg ned på toalettet» sier han. «Hvilke råd vil du gi til folk som synes dette er ubehagelig og ikke ønsker slanger i toalettskålen? «Først og fremst er det viktig å holde toalettskålen ren. Slanger og ormer trives i kloakklignendes omgivelser, men dersom toalettet er preget av såpe er det mindre sannsynlighet for at ormen slår seg til ro i din doskål» forteller Mathisen.

Han nevner også noe humoristisk at det nok er verst for menn. «Slanger og ormer er svært terriotale og en penis kan ofte bli sett på som konkurerende slange og vil dermed kunne bli offer for en dødskamp man helst ikke vil delta på sett fra mannens ståsted» sier han. Samtidig oppfordrer han instendig at alle bør kontakte slangesentralen og ikke håndtere krypdyrene på egen hånd. «Mens man venter på at slangesentralen skal dukke opp er det viktig at man står helt stille, nynner en rolig sang og forsøker å bevare roen ovenfor de krypende drapsmaskinene» avslutter Mathisen.

Har du opplevd slange i toalettet allerede? Fortell din historie i kommentarfeltet under

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse