Norges mest seriøse nyhetside

annonse

SISTE NYTT: Magnus Carlsen tatt for doping og utestengt i 5 år!

artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Carlsen (25) tatt for doping og utestengt fra alle norske og internasjonale turneringer i 5 år!

Det var under Norway Chess (18-30 april) at Magnus Carlsen skal ha testet positivt på det forbudte stoffet Ritalin, som er medisin som brukes mot ADHD for å øke konsentrasjonen – og som står oppført på WADA sin dopingliste. I tillegg har Carlsen også testet positivt på alkohol, nikotin og vitamin B12 som øker logistikksenteret i hjernen

Dermed mister han muligheten til å spille om VM-tittelen mot Sergej Karjakin (26) i November i år. Viswanathan «Vishy» Anand erstatter Mangus Carlsen. «Svært gode nyheter for min del i alle fall» kommenterer Anand på telefaks fra Berlin hvor han for tiden bor sammen med sin mor og en kamerat som heter Truls.

artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er et stort nederlag for sjakk-sporten og ikke minst for Magnus selv, sier hans manager Espen Agdestein.

Selv om Magnus Carlsen ble tatt under en norsk turnering så gjelder internasjonale regler ettersom denne turneringen er godkjent av FIDE og ikke minst det faktum at Carlsen er medlem av både LO og EU.

Dopet av faren

Det var i den hemmelige juiceblandingen til Magnus der det forbudte stoffet Ritalin skal ha blitt blandet i.

– Jeg visste det var en unik blanding av appelsinjuice, kritt og vann som faren til Magnus blandet før turneringer. Men hadde aldri trodd han skulle blande inn slike sinnsyke substanser, sier Hans Olav Lahlum mens han ser forundret og rar ut. Han mener faren bør straffes med flere års fengsel.

lahlum_2

Det internasjonale
sjakkforbundet (FIDE) skal granske hendelsen og Magnus Carlsen står nå i fare for å miste VM-tittelen for 2014 også.

Bør legge sjakken på hylla

Stormester og sjakkveteran Simen Agdestein mener Magnus Carlsen bør legge sjakken på fylla for godt etter det som har nå dessverre har skjedd.

– Det blir vanskelig å komme tilbake til verdenstoppen når man har drevet med juks og lureri over lengre tid, sier han.

Her FÅR du 50 kr av ComeOn casino!

Kramnik til topps

Vladimir Kramnik tar nå over som verdens-ener med 2812 rating poeng foran Levon Aronian (2792). Carlsen selv sier han heretter blåser i sjakk. Han skal nå pleie sin store lidenskap sammen med kameraten Remì. «Jeg skal bygge et eget tårn med masse hester som bare springer rundt og oppfører seg som bønder» sier han!

Denne saken er skrevet og levert av Eavisa-leser Mads Berland gjennom Eavisa`s skribent-tjeneste der alle kan skrive morsomme og satiriske saker. Registrer deg gjerne som skribent du også. Gode saker belønnes.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse