Norges mest seriøse nyhetside

annonse

SISTE NYTT: Nå kan folk med glutenallergi parkere på handikap-plassene i Norge

artikkelen fortsetter under annonsen

En dag uten gluten er en lykkelig dag!

Etter sterkt påtrykk fra glutenallergikere over hele landet har regjeringen i dag besluttet å innvilge glutenallergikere samme rettigheter som alle andre handikapene. «Det er ingen tvil om at folk med glutenallergi sliter med å fungere i hverdagen» sier helsepolitisk talsmann Bent Børre Ballstad i SV.

Maser om gluten hele tiden
Etter at glutenallergi plutselig dukket opp som en greie på 1980-tallet har skjøre mennesker rundt om i hele verden trykket allergien til sitt bryst. Dette er mennesker du treffer på jobb eller i sosiale settinger og som alltid må prate om sitt forhold til gluten. De forteller gjerne at magen svulmer opp eller at de blir sittende på do i timevis om de spiser en hvetebolle. Med andre ord er dette mennesker du ikke vil møte på.
Bilderesultat for man big belly
Spiste en hvetebolle med rosiner: Slik ser Tord Taggstad ut etter at han spiste en liten hvetebolle. Nå kan han parkere på handikap-plasser over hele Norge. «Kult» sier Tord i en kommentar.

artikkelen fortsetter under annonsen

Parkeringsbevis
Nå kan altså disse menneskene benytte seg av samme tilleggstjenester som andre handikappede mennesker. «En stor seier for oss som blir litt dårlige i magen når vi spiser boller, pizza eller en muffins» sier glutenallergiker Turid Massfoss fra Voss. Hun er også veganer og maser gjerne hull i hodet på de fleste om både glutenhelvete og hvor viktig det er å ikke spise dyr. En person du ikke vil havne på bord med i et selskap med andre ord.

Kjenner du noen som har glutenallergi? Ring støttetelefonen for folk som er venner med glutenallergikere. de forstår hva du må gjennom.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse