Norges mest seriøse nyhetside

annonse

SISTE NYTT: Nå skal det regne og blåse i 14 uker fremover!

artikkelen fortsetter under annonsen

Ekstremvær i 14 uker

Dårlige nyheter for de som håper på en varm og solrik høst. Norsk værmelderforbund (avd Kløfta) melder om at det nå skal regne, blåse og hagle i 14 sammenhengende uker fremover.

Mulig det blir sol
Samtidig melder YR at det fort kan komme masse sol i samme tidspunkt. Værmeldertjenesten Storm.no melder at det kan både blåse og regne i 14 uker, men at det også kan bli årets varmeste periode med sol og tropenetter. «Vi sliter med å finne et system som kan melde riktig vær etter over 100 års utvikling» sier metrolog Storm Solstad.

Bare tipper: Etter flere måneder med 100% feilmeldt vær innrømmer nå metrologisk institutt at hele faget deres bare er tull. «Vi bare tipper og rører» sier sjefsmetrolog Knut Åge Vindbjart

artikkelen fortsetter under annonsen

Melder aldri riktig vær
De siste månedene har værmeldingstjenestene i Norge uten unntak meldt feil vær. Mens YR melder nordavind og regn melder Storm om vindstille soldager. «Vi klarer ikke dette, vi bare rører» sier en annen metrolog som ønsker å være anonym i fare for å få juling av folk som er lei av regn og vind når de er lovet sol.

Værmeldingstjenestene forklarer at systemet de bruker kun er 100 år gammelt og at ingen har turt å si fra om at det bare er tull før nå. «Vi synes det er rart at ingen har reagert på at alt vi gjør er feil» avslutter metrologutdannete Solfrid Vindstad fra Blæs kommune.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse