Norges mest seriøse nyhetside

annonse

SISTE: Otta-familie bygger nytt hus på akkurat samme sted der flommen tok det sist

artikkelen fortsetter under annonsen

«Det går nok bra» sier Otta-familien

I snart 3000 år har Gudbrandsdalen vært offer for flom. Hvert år raseres verdiene til en rekke bygdetullinger oppover langs Gudbrandslågen. Hvert år etter at flommen er over iverksetter de reising av hus på akkurat samme sted som flommen har rast det ned utallige ganger før.

Politimesteren kan itj gjerra no
Politimester Bastian som er supersjefen over alle sjefer i Vågå sier til Eavisa at han ikke vil stoppe innbyggerne i å bygge hus og utedo nede ved elven selv om det tas av flommen år etter år. «Njei dæ kunn itj æ gjerra» sier politimesteren som også har gitt opp å stoppe promillesjåfører i bygdu.

artikkelen fortsetter under annonsen

Vil fiske aure fra utedo
Noe av grunnen til at bygdufulket insisterer på å reise nye bygg akkurat der de vet de tas av flommen er tradisjonen de har med å sitte på utedoen med tobakken og fiske rett i elvu. «Det dras opp mer aure (ørret) fra utedass i Gudbrandsdalen enn det gjør i resten av landet hvert år» sier feske-oberst Tørre Brun Larsen som også er bygdu-støyrmann i Lom. Han bygger akkurat nå huset sitt på akkurat samme plass for 4 gang på 4 år

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse