Norges mest seriøse nyhetside

annonse

SISTE: Regjeringen utbetaler kontantstøtte til kvinner med late menn

artikkelen fortsetter under annonsen

«På høy tid» sier sliten to-barns-mor

Regjeringen melder i en pressemelding at de oppretter støtteordninger for kvinner som står for over 90% av husarbeidet hjemme. «Vi ser at det er en del kvinner der ute som rett og slett trenger avlasting ettersom mannen ikke gjør sitt» sier helseansvarlig talsmann Geir Torsk Sløye

Menn er generelt late
Støtteordningen trer i kraft allerede 1 juni og man har satt av 2,1 milliarder kroner til utbetalinger i statsbudsjettet. «Vi regner med stor pågang av søknader ettersom det er flere studier som stadfester at Norske menn er særdeles late» sier Sløye. Han tror så mange som 80% av norske kvinner vil ha krav på støtte. Som en del av støtteordningen kan norske kvinner også søke om 4 ekstra friuker uten mannen. «En slik støtte kan for eksempel brukes på spa-ferie eller rett og slett et hotellopphold» sier han.

artikkelen fortsetter under annonsen

Kan få opptil 31 000 hver måned
Støttet baserer seg på gradskapen av lat. Dette tilsier at man får innvilget kontantstøtte etter en evaluerings-periode der en statsansatt obeserverer mannen over en periode på 3 uker. «Ja vi har egne ansatte som vil følge etter mannen til kvinnen som søker i skjul. På den måten fastslår vi graden av latskap hos mannen. Er mannen maks lat kan kvinnen få opp til 31 000 kroner hver måned i utbetaling» Avslutter Torsk Sløye.

Tror du at du får støtte? Da bør du legge inn en søknad på Regjeringens hjemmesider

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse