Norges mest seriøse nyhetside

annonse

SISTE: En rekke kommuner innfører nå STRAKSFORBUD mot privat FYRVERKERI!

artikkelen fortsetter under annonsen

Kan bli stille i luften flere steder på nyttårsaften

Grunnet en skremmende ulykkesstatistikk fra tidligere år, og de plutselige vindtoppene som har vært de siste dager, har fått en rekke kommuner til å vurdere straksforbud mot privat fyrverkeri. Men det blir verre. En rekke av disse kommunene har ikke rukket å arrangere offentlig oppskyting. Det kan derfor bli stille på himmelen flere steder i landet denne nyttårsaften.

Som en del av den nye kommunereformen vil «midlertidig tillatelse til ildgivning», som det heter i lovverket, bli overført til de nye sammenslåtte Fylkekommunene.
– Dette er ikke noen stor sak, forsikrer første sekretærkonsulent Kyrre Eliassen fra Fylkeskommuneforbundet: – Det er et generelt forbud mot fyrverkeri i Norge. Det i seg selv er ikke noe nytt. Saken er at vi denne gangen vurderer flere steder å ikke midlertidig oppheve forbudet på nyttårsaften. Det er en ganske stor forskjell der.

artikkelen fortsetter under annonsen

– Hva med folk som har kjøpt dyrt fyrverkeri da, Eliassen?

– Ja, hva med dem? Det har vi faktisk ikke tenkt på, stusser første sekretærkonsulent Eliassen: – De får vel ta med seg kruttet sitt og besøke venner et sted der fyrverkeri er lov.

– Vi leser jo at hele Troms, Finnmark og større deler av Nordnorge blir rammet av forbudet. Det blir jo lang reise på disse da?

– Jo, men så er det jo hyggelig å komme seg ut litt. Men la meg først presisere at dette ikke er noe forbud. Dette er et ikke opphevet midlertidig bevilling. Ja…eller noe sånt! Samma faen! Det er ikke lov! Fatter du det i det lille journalisthue ditt, stormer Eliassen plutselig til.

– Ok! Ok! Slapp av mann! Så er altså ikke fyrkverkeri lov for private mange steder i landet i år. Hvordan vet man om forbudet gjelder der man bor?

– Det veit du når politiet kommer. Mange kommuner har ikke rukket å oppdatere sidene sine i romjulen. Det beste er å drite i det. Kjør opp raketter. Sag av styrepinnen. Men ta straffa di. Det er dyrt å være tulling.

– Ja, det var nyttig informasjon Eliassen… Hvordan feirer du selv nyttår?

– Da sitter jeg hjemme og irriterer meg. Jeg har noen drittnaboer som fester og skråler på sånne dager. Det er ganske håpløst. Jeg driver med et vanskelig puslespill om dagen og trenger all den ro jeg kan få.

Førstesekretærkonsulent Kyrre Eliassen i Fylkeskommuneforbundet.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse