Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Siste: Staten snur i DABradio-saken – Skrur på FM i Østfold

artikkelen fortsetter under annonsen

Husmor fra Råde fikk begeret til å flyte over

Den velskrevne klagen fra en husmor i Råde i Østfold har fått Staten til å snu i DAB-radiosatsingen. I 13de time blir FMradio-senderne skrudd på igjen i Østfold neste mandag.

Da den lokale ildsjelen og husmoren Laila Hanssen Evensen fra Råde endelig nådde frem til myndighetene, skulle pipen få en annen lyd. Men da hadde hun kjempet innbitt i flere dager mot at FM-sendingene i Østfold skulle opphøre.

artikkelen fortsetter under annonsen

I det samme øyeblikket FM-sendingene fra NRK opphørte, ble det stille på Råde. Helt stille. Ikke en lyd fra hverken FM eller DAB-radioen.

– Det er virkelig ille her, sider fru Hanssen Evensen, opprinnelig fra Sørreisa i Nord-Norge; – Daglig skjer deg stygge ulykker ute på E6en her, når det brått blir stille på radioen og folk bøyer seg ned og begynner febrilsk å skru på DAB-radioen.

Ved dette vanntårnet i Østfold lever et helt borettslag i fortvilelse og fullstendig radiostillhet. Foto: Wikimedia og Google

Stille ved vanntårnet
Laila og familien bor rett ved det ekstremt berømte vanntårnet i Råde i Østfold, og her har det vært stille siden FM-båndet ble koblet vekk. Post- og Teletilsynet har vært på besøk i borettslaget flere ganger, og Radiostøykontrollen har hatt døgnvakt på stedet. Og ganske riktig; Det er stille på DAB-sendingene rundt og ved det veldig populære vanntårnet.

– Vi fatter ingen ting, medgir Ove Modul-Larsson fra Radiostøykontrollen; – Dette er et mysterium. Vi tror muligens at det er koblet så mange sendere og antenner på dette vanntårnet, at det ikke er mere plass på digitalnettet til at DAB-sendingene når frem til de fortvilte beboerne og bilene som kjører forbi ute på motorveien.

– Ja, vi skulle jo tro det ble plass til radio og, sukker fru Hanssen Evensen; – Her er det så mye signaler i lufta at vi går med foliehatt hele familien, og så skal vi ikke få radio. Det er jo helt håpløst!

Men det er altså “håp i de sående bølger” som det heter på fagspråket. For neste mandag slår Post- og Teletilsynet på radiosenderne i Østfold igjen.

– Ja, vi orker ikke mer bråk med Laila her. Begeret er rent over for lenge siden! Vi skrur på FM i Østfold igjen, bekrefter Teknisk Direktør Larsson; – Men bare i Østfold. Resten av Norge gir vi fullstendig blaffen i.

Da blir det atter NRK i frekvensmodulasjon på Råde og lyd i familien Hanssen Evensens gamle kjøkkenradio.

Etter mye prøving og feiling har fru Laila endelig funnet frem til en hatt som fungerer. Foto: Privat

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse