Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Staten snur i dieselbil-saken – Halverer drivstoffavgiften og innfører engangsavgift på alle El-biler

artikkelen fortsetter under annonsen

Nå angrer miljøverndepartementet og tar grep

Det er ikke mange årene siden Nordmenn ble anbefalt å kjøpe diesel-bil. Det skulle være billigere og bedre for alle. Så snudde staten tvert om, og dieselbileierne ble de store synderne. Vel vitende om at også personbiler har Euro6-motorer og at disse i kombinasjon med AdBlue tilsetningsvæske forurenser mye mindre enn mange bensinbiler, har staten helt lukket øynene for denne teknologien. Nå mener samferdsels og miljøverndepartementet at dieselbileierne har lidd nok.

– Skikkelig feit dieselrøyk er dritkult, sier statssekretær Kveita.

– Det kom til et punkt der vi måtte se oss selv i speilet, og si at vi nå hadde dratt strikken til litt for hardt. Foruten at vi oppdaget at flere av våre ledende regjeringspolitikere var svært overvektige og heller lite naturlig pene, så vi at nok var nok, forklarer Børre Are Kveita. Han er Statssekretær og  pressetalisman i det nye Miljø- og Sanerings-departementet, som trer i kraft fra 1. januar.

artikkelen fortsetter under annonsen

Det nye departementet begynner sitt arbeid allerede nå mot jul, og Hr. Kveita mener at dieselbileierne skal få føle stats-angeren allerede før jul.

– Vi setter ned drivstoffavgiften til det halve, allerede neste uke og håper oljeselskapene følger opp så dette blir merkbart for forbruker umiddelbart.

Børra Are Kveita koser seg med litt diesellukt for å få opp apetitten før lunsj.

Blir det både på diesel og bensin, Kveita?

– Ja, svarer han; – det blir det. En uheldig konsekvens, for ingen liker jo folk med bensinbil. Men vi har ikke noe system som skiller de to. Sånn ellers har vi generelt lite peiling, så sånn må det nesten bli. Hadde vi skjønt noe som helst, hadde vi hatt en skikkelig jobb.

Venter nye inntekter fra skatteparadiser
– Hvordan skal dette finansieres, Kveita? Dette blir jo et massivt inntektstap for staten?

– Jo, det kan du si, men vi har oppført oss som noen lavpanna idioter, så den konsekvensen må vi bare ta. Nå er de fleste dieselbilene Euro6-motor, katalysator, dieselpartikkelfilter og AdBlue. En sånn bil kan du ha gående på tomgang inne i stua di, så da kan jommen Oslo og andre dritt-byer også ønske dem velkommen. Vi venter nye inntekter fra skatteparadiser og kommer dessuten til å legge masse fete avgifter på disse elbil-svina, så dette går nok veien.

– Har dere regnet på dette?

– Nei, vi er idioter. Vi kan ikke regne. Men det må du ikke skrive. Det skal være en hemmelighet.

Inviterer på kake
Som et ekstra plaster på såret, kommer staten nå til å invitere alle Norske dieselbileiere på kakefest i regjeringskvartalet, på selveste julaften.

– Det er bare å komme, jubler statssekretær Kveita. Vi stoler på folk. Har du el-bil kan du reise ett visst sted, men hivs du har bensinbil er du velkommen. Disse byggegreiene vi holder på med her blir aldri ferdig, så vi har innreda med langbord midt på byggeplassen. Følg skiltene. Parker midt i gata og la bilen stå på tomgang. Da kan disse “grønne” tullingene her bli virkelig grønne. Vi setter ut vakter, så bilene får stå i fred og gasse til hele dustebyen!

Artikkelen over er ren ønsketenkning og må på ingen måte tas alvorlig. Kjør pent og ikke forvent kake noe sted.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse