Norges mest seriøse nyhetside

annonse

STUDIE: Norske kvinner tar stort sett alle avgjørelser i hjemmet!

artikkelen fortsetter under annonsen

I Norge er det kvinnen som bestemmer!

Mange menn liker nok å tro at de har kontroll på situasjonen på hjemmebane, men situasjonen er nok en helt annen. Hos Norges forskningssenter for mellommenneskelige relasjoner har man i lengre tid studert norske par for å finne ut av hvem som egentlig tar de viktigste avgjørelsene i hjemmet. Resultatet var overveldende.

Kvinner tar de viktige avgjørelsene
Studien som er ledet av Sjefs forsker og par-psykologen Pål Vidar Jølstrud viser at kvinner har stålkontroll i de aller fleste norske hjem. «Menn har stort sett ingenting de skulle sagt» forteller sjefs forskeren og utdyper; «Studien viser at hele 9 av 10 menn egentlig ikke tar noen avgjørelser i hjemmet overhodet. De tar kanskje avgjørelser om hvilket pålegg de selv skal ha på, men samtlige avgjørelser som er relevante for bosituasjon, innkjøp eller hvilke venner man skal besøke viser seg å være 100% bestemt av kvinnen i nærmest samtlige norske forhold» sier han.
Bilderesultat for family with cat
Ville ikke ha katt, men nå har han katt: Olav Ringbu Kløver fra Notodden hater egentlig katter og nektet bastant da kona sa de skulle ha katt. Nå har de katt og Olav elsker i følge kona katter. (Årets julekort som kona bestemte skulle bli slik)

artikkelen fortsetter under annonsen

Mange menn har katt og hund
Et eksempel som trekkes frem i studien er at veldig mange husstander har husdyr. «Med unntak av jaktsammenheng vet vi at det er under 5% av norske menn som vil ha husdyr. INGEN menn vil ha katt, men allikevel er det hund eller katt i 7 av 10 husstander i Norge» sier Jølsrud. Han påpeker også det faktum at menn stort sett er på besøk hos «venner» han egentlig ikke liker, men som allikevel er hans bestevenner rett og slett fordi kona har bestemt det. På den positive siden ser man at menn hadde drukket mye mer alkohol om ikke kona hadde bestemt at han ikke skulle drikke så mye.

«Vi ser på generell basis at mannen i større og større grad hører på kvinnens veiledning rett og slett for å slippe mas. Samtidig vet man jo også at kvinnen er flinkere til å ta riktige avgjørelser» avslutter den anerkjente forskeren.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse