Norges mest seriøse nyhetside

annonse

SUPERRIK Russer TIGGER på gata i Oslo!

artikkelen fortsetter under annonsen

Stengte konti krever desperate tiltak

Skulle du legge merke til en tigger på gata i Oslo med Vipps-konto, Iphone X og kortautomat, er det mest sannsynlig at du har møtt Oleg. Han er en av flere russiske superrike som har fått stengt sine Amerikanske bankkonti. Nå bor han i båten sin og tigger på gata.

Oleg er vokst opp i Norge, og har egentlig det norske etternavnet Arktander. Han ble imidlertid født i Russland, og har derfor har også tilbrakt sine voksne år i det som før var CCCP eller Svojetunionen. Som relatvit ung mann fikk han jobben som formann ved et jernverk i Sibir. Som en del av Perestrojka på 80-tallet ble han over natta sittende som eier av hele anlegget. Å bli superrik ved et trylleslag er ikke lett.

artikkelen fortsetter under annonsen

Høye forventninger

– Det er mye forventninger til oss Olegarker, sier han når eAvisa møter han utenfor den tidligere Vestbanehallen ved Aker Brygge. Her har han sittet og håpet på bedre tider i flere dager.

– Det er et hardt liv her nede på brygga, sier han. På grunn av få og dårlige parkeringsplasser har han måttet parkere Bentleyen hos et vennepar utenfor sentrum, og går fra Yachten innerst i Frognerkilen og hit bort hver morgen.

Privatbilen har måttet få stå parkert hos venner på Vinderen.

– Mannskapet er oppe klokken 0700, og vekker meg ofte flere minutter før klokken ti, forteller han og at enkeltte dager har han ikke tid til en skikkelig kaviarfrokost før han må rekke skibsrederne på vei til lunsj på Aker Brygge. Allikvel går ikke alt etter planen.

Reservene er stengt

Oleg tigger fordi han hadde sine reservefinanser i Amerikanske banker. Når myndighetene har stengt det de kaller «tvilsomme konti» er det bare snakk om ti til femten år før Oleg må legge om livsstilen totalt. Derfor tigger han.

Mens mamma og pappa er i Oslo, må parets to små vente hjemme sammen med tjenerstaben i St.Petersburg.

– Folk skjønner jo ikke greia, klager han og pakker kamelhårsfrakken tett rundt seg: – Her sitter jeg og trenger milliarder …og folk deler ut mynter. Det er jo bare latterlig. Her om dagen klarte til og med en kløne å hive en mynt oppi kaffekoppen min!

– Hva gjør du da, når det blir sånn?, spør vi.

– Huden hans blir lampeskjerm i foajeen i huset mitt i St.Petersburg, svarer Oleg kjapt.

– Vi tenkte mer generellt vi da?

– Da håper jeg at de som går forbi forstår på hvilket nivå jeg sliter, og gir så det monner, oppfordrer han.

Vi ønsker lykke til!

Kona Gunda Henriette toer sine bare hender og håper at ektemannen klarer å skrape sammen til livets opphold.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse