Norges mest seriøse nyhetside

annonse

30 sykdommer og tilstander du ALDRI trodde eksisterte, men det gjør de

artikkelen fortsetter under annonsen

Folk er som snøfnugg – Helt unike!

Det blir født ekte superhelter i vår virkelige verden. Det finnes folk med unike egenskaper, som gjør at de skiller seg ut fra mengden.

Du tegner ikke å tro på oss, men blant oss går det virkelige supermennesker. Alle steder, hver dag.

artikkelen fortsetter under annonsen

Tror du oss ikke. Bare sjekk ut listen nedenfor.

Se bare her:

1: Hun ble født med et hvitt punkt i hodet

…akkurat som mamma:

De fleste av oss har et fødselsmerke et sted på kroppen, men denne mammaen og datteren deler en i hodebunnen. Tilstanden kalles poliosis og er rett og slett mangel på melanin på noen deler av kroppen. Dette unike fødselsmerket er som du ser i høyeste grad arvelig.

2: Hun har to øyefarger:

Nei, det er ikke kontaktlinser Denne personen har Heterokromi, en genetisk variasjon som manifesterer seg i flerfarvede øyne. Duellfargen er forårsaket av et overskudd eller mangel på melanin … noe som skyldes genetikk, sykdom eller skade. Den perfekte splittelsen du ser på bildet nedenfor, kalles sektorisk heterokromi og oppstår når det er to forskjellige farger i samme iris. Som regel er brun dominerende farge og deretter et lite «splash» av blå eller grønn

3: Han har en unik evne til å gi folk fingeren

Denne mannens tommelfingre er der de skal, men er ikke mulig å bøye. Han kan bare bøye tomlene inne ved hånden. Såkalt Polydaktyli ligger i familien. Både han og sønnene hans har 12 fingre og 12 tær. Ungene hans fikk operasjon som barn.

4: Han har Wardenburg syndrom

Det gjør øynene en person døv på ett øre, håret hvitt og øynene i forskjellige farger. Også en variant av Heterokromi i Kromosom 20.

5: Han har speilhåndsyndrom

Ulnar Dimelia er en medfødt deformitet hvor tommelen er fraværende. Ulnaen (altså håndflaten) er duplisert, og det er sju eller åtte fingre på hendene. Tilstanden er ofte referert til som «Speilhåndssyndrom.»

Tilstanden er så sjeldent at mindre enn 100 tilfeller er rapportert i medisinsk litteratur. Det er ikke mulig å finne tilstanden beskrevet på Norsk.

6: Han arvet en tommel fra hver av foreldrene

Enten vi liker det eller ikke, er vi alle en kombinasjon av våre foreldres gener. Hvert gen er en blåkopi av kroppen vår, og genene fra foreldrene våre inneholder informasjon om alt fra øyenfarge, via arvelige sykdommer til utseendet på tommlene våre.

7: Hun ble født uten negl på pekefingeren – og gav den øyne 🙂

Anonykia kongenita er en genetisk tilstand som påvirker finger- og tå-negler. Personer med denne abnormiteten savner vanligvis alle neglene, men i noen tilfeller (kalt Hyponkia) mangler bare noen negler eller partvise negler. De som er berørt av Anonykia congenita har ingen andre helsemessige problemer eller komplikasjoner som følge av dette.

8: Babyen ble født med perfekte alveører

Stahls øre (også kalt Alveører for alle dere Tolkien-fans der ute) er en øret-deformitet som resulterer i en spiss øreform og en ekstra bruskfals. Denne abnormiteten er resultatet av at brusken er ligget i press i mors liv brusk og er ofte bare synlig de første ukene av et spedbarns liv. Ved permanent deformasjon er øre-forming en enkel behandling.

…og så går BodMod-ungdommen og betaler kvakksalvere for å fikse ørene deres.

9: …og han ble født til å gjøre akkurat det!

Født med Amniotisk Båndsyndrom liker denne personen å komme med de groveste spøker om sin tilstand.

Amniotisk Båndsyndrom er relatert til en rekke fosterskader. Det forekommer når visse deler av fostrets kropp blir sammenflettet i en fiber som begrenser veksten. Tilstanden kan gi behov for amputasjon i voksen alder.

10: Han har bare fire fingre – og tommelen er en pekefinger

Symbrakydaktyli (kan kalles en avart av Polands Syndrom – Selv om det som regel forekommer i brystregionen) er en tilstand hvor babyer er født med en underutviklet hånd som får dem til å ha små (eller som på tilfelle av personen her) mangler fingre. Håndmisdannelser blir ofte behandlet med ortopedi, protese, fysioterapi …eller i noen tilfeller kirurgi.

Bla om til side 2 for flere merkelige tilstander:

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse