Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Tom-Roger er LakrispipeAVHENGIG! – Lei av å være KRIMINELL

artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vil ikke og jeg klarer ikke å slutte med lakrispipe, sier han

Allerede som 10-åring begynte Tom-Roger Stålullbråthen (27) fra Trøgstad i Østfold med lakrispipe. Han er fortvilet over at han fortsatt må til Sverige for å få tak i pipene han er blitt helt avhengig av. Adresseavisa tok opp saken for 2 år siden, men fortsatt er pipene strengt forbudt i Norge.

– Jeg antar det er vanen, sier Tom-Roger til eAvisa: – …men jeg klarer ikke slutte. Jeg forstår at disse pipene er ulovlig. Man blir jo helt hekta.

artikkelen fortsetter under annonsen

Allikevel synes han det er urettferdig at broren, som går på Hockeypulver, kan gå rett i den lokale kiosken og kjøpe seg det han behøver for å komme seg gjennom dagen.

– Det er klart det blir dyrt uansett, sier han: – men for broder’n er i alle fall livet levelig. Vi savner begge den røde mixen, men det sorte pulveret får være en grei erstatning. Jeg også baker meg en hockeypulver, når det er som værst.

Tom-Roger Stålullbråthen og broren, begge fra Trøgstad i Østfold vil ikke bli gjenkjent som lovbrytere i lokalmiljøet.

Samvittigheten aller værst

Han synes allikevel det aller verste er samvittigheten.
– Jada, vi bor i nærheten …men å kjøre over Svinesund med 6000,- kroner i lakrispiper er tøft. Noen ganger har vi vært bare 23 timer i Sverige, og går da langt over beløpsgrensen. Broder’n vil jo ikke kjøpe kvote for meg. Han kjøper heller sitt hovckeypulver, som tross alt også er billigere i Sverige.

– Jeg ligger våken og gomler og tenker på at det jeg gjør er ulovlig. At disse ikke er lov å kjøpe i Norge er jo for en grunn. Jeg vet det ikke er sundt å være så avhengig, men klarer ikke å stoppe.

Ikke bare for tapere: Nettet er fullt av lakrispipebrukere som står villig frem. Her er medlemmer fra Vestnorsk Urte- og Lakupiipuulaug (Foto: Pictaram.org)

Fremtiden ser mørk ut

Det finnes ingen hjelpeordninger eller støtteordninger for lakrispipeavhengige i Norge, så Tom-Roger ser mørkt på fremtiden. Han ønsker jo heller ikke å slutte.
– Alt jeg ønsker meg nå er en endring i lovverket, så jeg kan bli en god og lovlydig medborger, avslutter han: – Det er dette jeg drømmer om. Jeg vil være en del av samfunnet …og lakrispipa er en del av meg.

Denne artikkelen er sponset av Godishuset på Svinesund. Klikk på logoen for å komme rett til Godishuset sin Facebookside.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse