Norges mest seriøse nyhetside

annonse

NY UNDERSØKELSE: Veiens verstinger kjører Toyota

artikkelen fortsetter under annonsen

Institutt for Veitrafikken har nylig offentliggjort en undersøkelse om landets bilister. Instituttet har brukt det siste året på å hente inn holdninger rundt kjøremønster og oppførsel i trafikken. Undersøkelsen gikk på fart, farlige situasjoner, bruk av blinklys, avstand til øvrige trafikanter m.v.

Den trives best i venstrefila. Toyota Avensis er blitt trafikkens versting

BMW og Audi
Der eierne av BMW 3- og 5-serie tidligere har tronet over de andre, som trafikkens ubestridte pøbler (med Audi A3, A4 og A6-serie hakk i hæl) er nå det store sjokket her: Toyota Avensis!
Eierne av disse bilene ligger nå høyt over de andre, hva angår dårlig oppførsel i trafikken. Overraskende også er det at Tesla-eiere havner på annenplass. Disse bileierne er de nye verstingene i trafikken, og politiet venter nå bare at disse bilene skal begynne og gjøre seg gjeldende på ulykkesstatistikken.

artikkelen fortsetter under annonsen

Hvorfor ble det sånn?
Overingeniør Bjarte Rotebekk-Hjelmeland Andersen*) ved Veitrafikkinstituttet er ikke like overrasket:
– Trafikkpøbler liker ikke lenger å synes i trafikken. De «gjemmer seg bort» i anonyme biler. En annen faktor, er at de helt vanlige trafikantene blir stadig mer frustrerte… og plutselig en dag bare bobler det over. Vi skal også være klar over at disse nye el- og hybrid-bilene i luksussegmentet er noen fartsbomber.

Den ligger foran deg og bare venter på en mulighet til å irritere

Flere Toyota-verstinger
Undersøkelsen tar også for seg de trafikantene, som skaper mest irritasjon rundt seg i trafikken. Her er det lite forandring. På denne listen har en Toyota ligget øverst i en årrekke: Eiere av Toyota Yaris er den uomstridte “vinner” på denne skrekklisten. Det er også Toyota på de neste plassene: Yaris Verso, Aygo og Auris følger hakk i hæl.
– Yaris-sjåfører er blitt de nye «hattesjåførene», sier Hjelmeland Andersen:  – Når disse Toyota-modellene også er en favoritt blant kvinner i satt alder, har vi en «kronisk» trafikkfare på fire hjul der ute.

På en parkeringsplass i Moss fant vi den bilen som sannsynligvis har satt mest preg på statistikken

Politiet i villrede
eAvisa har i flere dager forsøkt å få en uttalelse fra Politiet om forholdet. Det har vi ikke lykkes med. Fra uoffisielt hold sies det imidlertid at man i etaten gleder seg over at flere BMW-modeller nå er kommet seg nedover på versting-listen. Politiet er også veldig tilfreds med at undersøkelsen viser at førere av Volkswagen Passat er de høfligste og snilleste i trafikken.

På listen over irriterende trafikanter er det imidlertid sneket seg inn en ny BMW; BMW i3 er allikevel ikke den modellen som tiltrekker seg de sjåførene som kjører de mer typiske versting- BMWene.

Fotnote:
*)
Overingeniør Bjarte Rotebekk-Hjelmeland Andersen ber oss poengtere at det skal være bindestrek mellom Rotebekk og Hjelmeland, men ikke mellom Hjelmeland og Andersen.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse