Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Verdens merkeligste sporter!

artikkelen fortsetter under annonsen

Ønsker du deg en annerledes hobby? Se her:

Folk har mye rart for seg for å si det sånn. Det er ikke alle som velger å spille fotball, gå på ski, eller svømme. Neida. Noen liker mer sære sporter. Det er jo veldig morsomt for oss andre. Men noen ganger går det kanskje litt langt? Den ene sporten er så faktisk så kontroversiell at de har vært oppe til diskusjon i FN… Kan du gjette hvilken?

1. Kjerringbæring
Kärringkånk

Kjerringbæring er opprinnelig fra Finland og er en løpesport hvor menn løper bærende på en kvinne. Kjerringbærebanen består av asfalt, grus, gress og sand, og inneholder to hindringer og en vanngrav. Konkurransen foregår noen ganger i Sverige, men alle som ønsker å satse på sporten, bør satse på VM i Sonkajärvi i Finland. VM holdes hvert år og den attraktive første premien er vekten av kvinnens vekt i øl! Det er tillatt å bære kjerring på alle slags måter, men den mest brukte er den klassiske stilen hvor hun sitter på mannens rygg som bildene ovenfor illustrerer.

artikkelen fortsetter under annonsen

2. Grøftesnorkling
Bilderesultat for campeonato mundial de buceo en ciénaga

Grøftesnorkling er sannsynligvis den mest skitne snorkle-sporten i verden. I konkurransene skal du svømme to lengder i en utgravd dike. Deltakerne må bruke snorkel og svømmeføtter, og får ikke lov å ta svømmetak med armene med armene sine, men kun padle med føttene. Hvert år arrangeres VM og ytterligere konkurranser holdes jevnlig i Irland og Australia.

3. Ridestevne for kjepphest
Bilderesultat for Riding a Hobbyhorse

Dette har tatt helt av Finland. Tusenvis av unge jenter har omfavnet den alternative sporten, og nasjonale mesterskap arrangeres for nye entusiaster av den gamle kjepphesten. Ifølge Wall Street Journal har den nye idretten allerede mer enn 10 000 utøvere og følgere bare i Finland. Flere konkurranser blir arrangert, hvor elementer fra turn og hestesport blandes sammen. Som i vanlig sprangridning hopper deltagerne over hindre, som varierer i høyde fra 20–30 centimeter, til godt over én meter. I tillegg vektlegges stil og eleganse i stegene. På grunn av dyre kostnader forbundet med ridning av virkelige hester, har mange omfavnet alternativet, og det arrangeres flere konkurranser, hvor det konkurreres i dressur, sprangridning og et eget fristil-program (kilde: NRK)

4. Dødsing
Bilderesultat for dødsing

Dødsing er en amatørsport som er en avart av stuping. Det skilles mellom klassisk døds, hvor utøverne går ut i et horisontalt svev med armer og bein utstrakt i en x- formasjon til de treffer vannet, og fristil, hvor utøverne gjør forskjellige og fortrinnsvis meget halsbrekkende triks i svevet. Idretten er ikke registrert som en disiplin i Norges svømmeforbund. Det internasjonale Dødseforbundet ble stiftet 7. mai 2011.

5. Ekstremstryking!
Bilderesultat for extreme ironing

Er du en ekstremist som liker forestillingkunst? Da kan ekstrem-stryking være noe for deg. Ekstrem stryking kombinerer kunst og dristighet på en egen måte. Utøvere av sporten bringer strykebrett og strykejern til utilgjengelige steder, og deretter stryker de klær i de mest usannsynlige omgivelsene. Eksempler på steder der ekstremsporten har blitt utøvd, er fjelltopper, bergvegger, under vann, under is, i skibakken (i fart), midt på en motorvei og i luften under fallskjermhopping.

6. dvergkasting

Bilderesultat for метание карликов

Noen puber tilbyr underholdning som å spille dart. Andre puber går litt lenger enn det. Noen går så langt at de faktisk arrangerer dverg-kasting. Dette fenomenet oppsto på barer i USA og Australia på 80-tallet. De kortvokste er iført hjelm og et kostyme med integrert håndtak på ryggen og kastes på madrasser eller på vegger med borre-lås-system. Deltakerne konkurrerer altså om å kaste dvergen lengst. Så kontroversiell er denne sporten at det faktisk har vært opp i FN hvor de mener dvergkasting krenker menneskets verdighet. En tidligere lignende praktisert aktivitet var dverg-bowling, hvor en kortvokst person ble plassert på et skateboard og brukt som en bowlingball.

Få fantastisk casinobonus hos Casumo her!

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse