Sponset satire/ironiSponset satire/ironi

Vi ha vannrestriksjoner i Norge – Dusj hver tredje dag og tannpuss hver annen

Organisasjonen "Jorden for våre føtter" vil spare rent vann til sørlige Afrika

Miljøvernorganisasjonen "Jorden for våre føtter" ønsker nå å dele Norsk rent vann med tørkerammede områder sør for Sahara. Leder i organisasjonen, Even Spize Vegring, ser for seg store vannrør nedover på kontinentet, alternativt frakt av vann i Fredriksens tankbåter.

Leder i miljøvernorganisasjonen "Jorden for våre føtter",
Even Spize Vegring

- Det er rett og slett for jævlig at våre venner, allierte og etnisk likestilte ikke skal ha rent vann i springen, hevder han. Spize Vegring er klar over at det kan bety strenge vannrestriksjoner i hele Norge, dersom alle i det sørlige skal bruke rent norsk vann.

Ikke nok med det!

- Og ikke nok ,ed det, fortsetter han; - Det vil også kanskje føre til tomme vannbasseng, og enda høyere strømpriser i Norge.

Vi ser spørrende på han, og får straks svar.

- Det er bra med høye strømpriser. På den måten kan europeiske leverandører ta del i vår overflod og vi øker importen og samspillet, forteller han.

Da vi så spør om afrikanske borgere vil være fornøyd med å dusje hver tredje dag, og utsette tannpussen vil han ikke svare, men sier; - Da blir de i alle fall skikkelig ren, og dessuten hemmer vi markedsmakta når flaskevann ikke lenger har verdi. Har du for eksempel forsøkt å dusje i flaskevann?? Det er helt upraktisk og alt for dyrt!, hevder han.

- Jeg tar heller T-banen enn å gå ute, sier Vegring; - Det er i alle fall dyrt ..men ikke dyrt nok.

Europas største ferskvannsressurs

- Er dere klar over at under Fremo Leir i gamle Flå kommune i Trødelag ligger Europa største ferskvannsdeponi, tordner Even Spize Vegring videre; - Det er nok vann der til å forsyne hele Europa med fersk drikkevann i 25 år, selv uten tilsig!

- Men da kan vi jo bruke det, og unngå restriksjoner?, hevder vi.

- Nei det blir for lett, avslutter Vegring; - Vi snakker om Europa her, ikke Afrika. Nå er det Afrika som trenger oss. Det kan ikke være sånn at man må ha bleket, pinekort hår og en rik ektemann for å mene hva folk skal spise og drikke.

Vegring tror tiden er moden for å innføre "tørrdusjen" i Norsk husholdning.

De beste casinoer for 2019 – Stor test!
Norges mest sexy nettbutikk
Coolbet – Årets bookmaker på mobil