Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Vi ha vannrestriksjoner i Norge – Dusj hver tredje dag og tannpuss hver annen

artikkelen fortsetter under annonsen

Organisasjonen «Jorden for våre føtter» vil spare rent vann til sørlige Afrika

Miljøvernorganisasjonen «Jorden for våre føtter» ønsker nå å dele Norsk rent vann med tørkerammede områder sør for Sahara. Leder i organisasjonen, Even Spize Vegring, ser for seg store vannrør nedover på kontinentet, alternativt frakt av vann i Fredriksens tankbåter.

Leder i miljøvernorganisasjonen «Jorden for våre føtter»,
Even Spize Vegring

– Det er rett og slett for jævlig at våre venner, allierte og etnisk likestilte ikke skal ha rent vann i springen, hevder han. Spize Vegring er klar over at det kan bety strenge vannrestriksjoner i hele Norge, dersom alle i det sørlige skal bruke rent norsk vann.

artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke nok med det!

– Og ikke nok ,ed det, fortsetter han; – Det vil også kanskje føre til tomme vannbasseng, og enda høyere strømpriser i Norge.

Vi ser spørrende på han, og får straks svar.

– Det er bra med høye strømpriser. På den måten kan europeiske leverandører ta del i vår overflod og vi øker importen og samspillet, forteller han.

Da vi så spør om afrikanske borgere vil være fornøyd med å dusje hver tredje dag, og utsette tannpussen vil han ikke svare, men sier; – Da blir de i alle fall skikkelig ren, og dessuten hemmer vi markedsmakta når flaskevann ikke lenger har verdi. Har du for eksempel forsøkt å dusje i flaskevann?? Det er helt upraktisk og alt for dyrt!, hevder han.

– Jeg tar heller T-banen enn å gå ute, sier Vegring; – Det er i alle fall dyrt ..men ikke dyrt nok.

Europas største ferskvannsressurs

– Er dere klar over at under Fremo Leir i gamle Flå kommune i Trødelag ligger Europa største ferskvannsdeponi, tordner Even Spize Vegring videre; – Det er nok vann der til å forsyne hele Europa med fersk drikkevann i 25 år, selv uten tilsig!

– Men da kan vi jo bruke det, og unngå restriksjoner?, hevder vi.

– Nei det blir for lett, avslutter Vegring; – Vi snakker om Europa her, ikke Afrika. Nå er det Afrika som trenger oss. Det kan ikke være sånn at man må ha bleket, pinekort hår og en rik ektemann for å mene hva folk skal spise og drikke.

Vegring tror tiden er moden for å innføre «tørrdusjen» i Norsk husholdning.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse