Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Døde nesten av mannesykdommen Pjusk

artikkelen fortsetter under annonsen

Lege advarer etter flere stygge nesten-dødsfall

Etter at eAvisa sist skrev om mannesykdommen Pjusk, er mørketallene nesten borte. Nå vet alle at dette er en svært alvorlig sykdom, som rammer rått og hensynsløst. Mange har fått livene sine helt snudd på hodet, i kortere eller lengre perioder, da familiens overhode og personifiserte trygghet plutselig blir helt satt ut av akutt eller kronisk Pjusk.

Nå ser vi at disse fortvilede menneskene endelig opplever å bli trodd og akseptert, først og fremt grunnet det nitidige arbeidet som gjøres for aksept Doktor og professor i ytremedisin ved Oslo Universitetssykehus, Per V. Quach-Salvesen.

artikkelen fortsetter under annonsen
Doktor og professor Salvesen forsøker å illustrere for medisin-studentene hvordan Pjusk føles.

– Nå er både “Pjusk” og “akutt Pjusk” nærmest over natten godtatt som helt legitime sykdomsforløp. Først og fremt skyldes dette eAvisas fokus på saken, presiserer doktor og professor i ytremedisin ved Oslo Universitetssykehus, Per V. Quach-Salvesen. Quach-Salvesen har kjempet en hard kamp mot fastgrodde holdninger, helt siden han hørte om en kompis av en kompis som nesten døde av ren og skjær Pjusk.

Forstår alvoret

– Det er viktig at vi nå forstår alvoret i denne situasjonen, sier Dr. Salvesen: – Folk dør nesten, og det er egentlig ganske alvorlig når sånt skjer. Skulle noen virkelig dø, sånn helt på ordentlig, er det veldig alvorlig for den det gjelder.

I følge den engasjerte legen er de store mørketallene nå nesten helt borte. Før antok man at så mange som 15 til 20 menn til en hver tid var rammet av kronisk Pjusk, mens det nå viser seg at millioner av fortvilte Norske menn opplever både kronisk og akutt Pjusk på en og samme gang. Det er i slike tilfeller at livet nesten ikke står til å redde, med mindre man setter alle kluter til.

Lettet tabu

– Nå som tabuet er lettet, får alle vite om sykdommen som har rammet dem, forteller en oppglødd Per V: – Før var det sånn at hverken helsevesen eller samfunnet der ute fikk vite hvordan disse lider, mens nå vet vi alle at menn virkelig sliter når Pjusk rammer.

– Jeg håper nå at folk forstår omfanget, og at alle som kjenner noen som kjenner noen som er i ferd med å bli Pjusk tar tak og kommer til med håndkle til pannen og god mat og drikke til disse stakkars mennene, avslutter Doktor Salvesen.

Du kan lese mer om Pjusk og saken som startet det hele her.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse