Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Sliter du med dårlig søvn? – Gjør noe med det!

artikkelen fortsetter under annonsen

Sliter du med hodepine og stress – Sov mer og bedre!

Der høres så enkelt ut når omtales i media …og så sitter du der med store mørke ringer under øya og tenker hvilken heldig venn du har, som bare kan legge hue ned på puta og snorke i vei!

Vi lever i de stressede menneskers tidsalder heter det. Det er ikke sikkert du har så mye å bekymre deg for en gang. Og hvis du sliter med tunge tanker, så blir det i alle fall ikke noe bedre av at hue blir liggende og kverne, så fort øynene lukkes.

artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke ta med problemene i senga

Da snakker vi ikke om dobbeltseng …han eller hun har sikkert vært med og betalt for den, så da får dere dele. 🙂

Tar vi med oss problemer fra jobben, eller er ikke søppelbøtta tømt? Er det mus i kjelleren eller en umalt nordvegg på huset? Det er helt utrolig hva som kan sette igang en våkenatt.

Gjør noe hyggelig på kvelden. Er dere helt tomme for idéer, prøv litt kos og et kyss på kinnet

Hodepine og migrene

Det å måtte stå opp neste morgen og føle som om du ikke har sovet overhode, er ikke bare usunt …det er også farlig. Sånn sett er det ikke sikkert du er hverken noen god sjåfør, maskinoperatør eller saksbehandler. Trøtte og slite mennesker gjør feil, og i beste fall må hele dagens arbeid gjøres om igjen.

Når kvelden kommer begynner hodet igjen. Da skal det kvernes over jobben du gjorde middels dårlig i dag, og om det snek seg inn noen utilgivelige feil. Hodet er verdensmester i konspirasjonsteorier når vi blir sliten, og da blir jo tankebanene deretter.

Legehjelp og annen hjelp

Det kryr av medikamenter for å sove lettere; Midler mot depresjon, innsovningstabletter …og i det hele tatt mye skummelt. Skummelt, først og fremst fordi disse legemidlene nesten uten unntak er avhengighetsskapende, og dernest fordi de mister effekt etter lengre tids bruk.

Du må bruke et middel som virker. Det nytter lite å øke dosen på reseptbelagte legemidler og bli bare enda mer avhengig. Enda verre er det at de midlene som er minst vanedannende, er de som ikke slipper virkningen så lett. Med andre ord er det ofte sånn at de «lettere» henger igjen i kroppen lenger.

Det hjelper lite å ha hatt en god natt søvn, om innsovningstabletten din gjør deg trøtt på morgenkvisten også.

Hodet er verdensmester på konspirasjonsteorier hvis vi er sliten og stressa

Pass på!

Sjekk medisinskapet ditt. Vi har alle noen slike piller stående. Gjerne fra en ekstra vanskelig periode i livet. Forhåpentligvis er det lenge siden. Og hvis du nå snur esken, så ser du at slike piller har en holdbarhetsdato. Tar du for gamle piller, skal gudene vite hva de gjør med hodet ditt og hvilke bivirkninger du får.

Cipralex, Remeron …Rohypnol! Kjært barn har mange navn. Jo, du leste riktig! De narkomane kaller det «Hyppere». På pakken din fra 5 år tilbake står det sikker at den inneholder Flunitrazepam. Det er samme stoffet det!

Det betyr at den pakken skal du ikke kaste i søpla, men levere tilbake til apoteket for destruksjon.

Det finnes hjelp

Nei! Ikke ta gamle medisiner. Ikke gå til legen og begynn på samme dritten en gang til. Gi kroppen en sjanse til å samarbeide med deg. Begynn med omgivelsene dine. Ikke spis rett før du legger deg. Ikke drikk energidrikker etter middag. Ingen kveldskaffe. Drikk te. Denne for eksempel er veldig bra!

Kjøp lystette gardiner, en rullegardin, god utlufting på soverommet, nytt sengetøy og en bedre overmadrass. Snakk om hyggelige ting. Avslutt dagen med en hyggelig bok, og ikke TV. Legg mobil og nettbrett til lading i gangen. Det blå lyset fra skjermer er så ugunstig for søvnen vår, at du aner ikke. Lading og elektrisk magnetisme mener også bedreviterne at er negativt.

Kjøp en vekkeklokke. En som sier tikk-tikk og må trekkes opp.


Kjøp en deg en gammeldags vekkeklokke. En som sier tikk-tikk og må trekkes opp

Nå kan du ta piller!

Folk sov før i tia også. Selv om åkeren var full av vann og kornet råtnet på rot. Enda før sov den tid, sov man i hulen sin …selv om fremmede stammer og ville dyr kunne angripe. Heldigvis har noen oppdaget …helt på nytt, hvor hemmeligheten lå.

Før i tiden drakk man øl og ikke Cola til kvelds. Humlen i ølet gjør oss avslappet og trøtt. Øl ja, ikke vin eller rusbrus …men godt, gammeldags mørkt øl med ekte malt og skikkelig humle.

Nå er ingen noen god sjåfør eller maskinoperatør morgenen etter på bakfylla, men humle finnes konsentrert i Bioform® God Natt-kapsler. Du blir ikke beruset av humle som ikke er fermentert. Sammen med Melisse og Matrem har du en helt naturlig innsovningstablett med antidepressive og avstressende egenskaper.

Så langt fra vanedannende rus man kan komme. Eller det er jo ikke helt sant, for god søvn kan alle mer enn gjerne venne seg til!

Bioform® God Natt-kapsler bestiller du her.

Tenk å våkne opp en morgen, og bare være glitrende opplagt ?

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse